TMR spustí lyžiarsku sezónu vo Vysokých a Nízkych Tatrách 1. decembra

13.11.2012 Poprad

Bratislava 13. novembra (TASR) – Otvorenia sezóny v Tatrách sa lyžiari dočkajú na začiatku decembra. Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) oficiálne spustí lyžiarske vleky 1. decembra súčasne v troch strediskách – v Jasnej v Nízkych Tatrách, ako aj Tatranskej Lomnici a Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.

Do noviniek pre lyžiarov investovala firma v tomto roku desiatky miliónov eur.

"Zainvestovali sme 44 miliónov eur do infraštruktúry," uviedla na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľka PR a komunikácie TMR Katarína Šarafínová. Najvýraznejšou novinkou tohtoročnej sezóny je podľa jej slov sprevádzkovanie lanovky Funitel v stredisku Jasná v Nízkych Tatrách. Nová 24-miestna lanovka prepojí južnú a severnú stranu Chopka. Bude premávať z Priehyby na vrchol Chopka a jej kabína je upevnená na dvoch lanách, čo lanovke umožní jazdiť aj pri rýchlosti vetra až do 120 km za hodinu.

"Vyberali sme lanovku, ktorá zvládne aj takéto extrémne počasie," podotkla Šarafínová. Zároveň spolu s touto pribudli v stredisku ďalšie dve lanovky a zasnežovanie až na vrchol Chopka. Podľa Šarafínovej tak môže stredisko garantovať lyžiarom sneh počas piatich mesiacov v roku.

Vo vysokých Tatrách prešlo v tomto roku najväčšou zmenou stredisko Tatranská Lomnica. Lanovka v Lomnickom sedle získala nové sedadlá. TMR plánuje do budúcnosti ešte výmenu lanovky zo Štartu na Skalnaté pleso. "Verím, že už v nasledujúcom roku sa nám podarí túto investíciu zrealizovať," dodal predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Ceny za skipasy pritom TMR vo svojich strediskách oproti minulému roku mierne zvýšila. "Iba celosezónne skipasy zostali na úrovni minulého roka," podotkla Šarafínová.
 

Vyberte región